/, صنایع غذایی, طب سنتی/خواص انجیر؛ ۲۵ خاصیت بی نظیر انجیر تازه و خشک برای سلامتی

خواص انجیر؛ ۲۵ خاصیت بی نظیر انجیر تازه و خشک برای سلامتی

انجیر را سوپر استار میوه ها می نامند چون انجیر به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد به درمان ناتوانی جنسی کمک می کند، خطر ابتلا به یبوست را کاهش داده و احتمال ابتلا به دیابت را از بین می برد.

انجیر میوه ای شیرین با پوست نرم و دانه های زیاد است که به صورت تازه و خشک شده استفاده می شود و به رنگ های سیاه، بنفش، سفید، زرد و سبز در طبیعت یافت می شود.

 

در ادامه با تمامی فواید انجیر تازه و خشک برای سلامتی بدن و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

خواص انجیر برای پوست و مو

توجه : در منابع معتبر توصیه شده است که پیش از گذاشتن هرگونه ماسک بر روی پوست صورت و نواحی حساس بدن، ابتدا مقدار کمی از آن را بر روی پوست بازو مالیده و پس از 20 دقیقه بشوئید.
چنانچه پس از گذشت حداقل 24 الی 48 ساعت پوست شما واکنش آلرژیک نشان نداد، می توانید آن را بر روی سایر نقاط بدن نیز استفاده کنید.

1. جوان سازی پوست صورت

یک مطالعه نشان داده که میوه و برگ های انجیر به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارند به کاهش رادیکال های آزاد پوست کمک کرده و با رفع چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شوند.

 

ماسک انجیر و عسل: یک انجیر بزرگ یا دو انجیر کوچک تازه را له کنید و با یک قاشق چای خوری عسل ترکیب کنید، آن را بر روی صورت بمالید و بگذارید 5 دقیقه بماند، سپس با آب گرم بشویید و خشک کنید.

 

2. آکنه و جوش صورت

انجیر به دلیل خواص ضد التهابی طبیعی که دارد و همچنین به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها به درمان بیماری های پوستی از جمله آکنه و جوش صورت کمک می کند.

 

ماسک میوه انجیر برای جوش: یک انجیر تازه را از وسط نصف کنید، بر روی صورت ماساژ دهید و سپس با آب سرد خوب بشویید.

3. نرم کننده طبیعی پوست

مقادیر بالای ویتامین C موجود در انجیر به نرم تر و صاف تر شدن پوست صورت کمک می کند.

 

ماسک انجیر برای پوست صورت: پنج انجیر تازه را له کنید و با یک قاشق چای خوری پودر بلغور جو دوسر، یک قاشق چای خوری شیر و نصف قاشق چای خوری پودر زنجبیل ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 5 تا 10 دقیقه بماند و سپس با آب گرم خوب بشویید. این ماسک را دو بار در هفته استفاده کنید تا نتیجه بگیرید.

 

4. درمان ریزش مو

در طب سنتی از انجیر به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد برای تقویت مو ها و درمان ریزش مو استفاده می شود.

5. تقویت و افزایش رشد مو

مقادیر بالای مواد مغذی موجود در انجیر (منیزیم، ویتامین C و ویتامین E) به بهبود گردش خون در پوست سر کمک کرده و با تقویت فولیکول ها باعث افزایش رشد موی سر می شود.

فواید دارویی و درمانی انجیر

 

فواید انجیر خشک
فواید انجیر خشک

6. لاغری و کاهش وزن

مقادیر بالای فیبر موجود در انجیر تازه و خشک به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن افراد چاق می شود. با این حال فراموش نکنید که انجیر خشک کالری بالایی دارد و خوردن روزانه چند عدد از آن برای دریافت مواد مغذی کافی می باشد.

 

7. درمان اختلالات جنسی مردان

در طب سنتی انجیر به عنوان نماد باروری و یک مکمل جنسی مناسب برای مردان شناخته می شود که به درمان اختلالات نعوظ و ناتوانی جنسی در آن ها کمک می کند. توصیه شده که آقایان هر شب 2-3 عدد انجیر را در شیر بخیسانند و روز بعد بخورند تا قوای جنسی آن ها افزایش یابد.

8. کلسترول خون

مقادیر بالای فیبر موجود در انجیر به پاک سازی دستگاه گوارش از کلسترول کمک کرده و آن ها را به روده منتقل می کند تا از بدن دفع شوند، به این ترتیب باعث کاهش کلسترول خون بالا می شود. همچنین ویتامین B6 موجود در انجیر تازه و خشک هم به کاهش کلسترول خون بالا کمک می کند. انجیر خشک حاوی اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 و فیتواسترول هایی است که باعث کاهش سنتز کلسترول طبیعی بدن می شوند.

9. فشار خون

مقادیر بالای پتاسیم، فیبر و اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 موجود در انجیر تازه و خشک به کاهش فشار خون بالا در افراد کمک می کند.

10. سلامت قلب

انجیر یکی از بهترین میوه ها برای کاهش تری گلیسیرید و کلسترول خون بالاست که می تواند خطر ابتلا به انسداد عروق کرونر و بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهد. مقادیر بالای فنل ها و اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 هم به بهبود سلامت قلب کمک می کنند.

 

11. پوکی استخوان

انجیر غنی از کلسیم و فسفر می باشد که به تقویت استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهند.

12. دیابت و قند خون

انجمن دیابت آمریکا توصیه می کند که انجیر به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد، خطر ابتلا به افزایش قند خون و دیابت را کاهش می دهد. همچنین مقادیر بالای پتاسیم موجود در انجیر به تنظیم مقدار قند جذب شده توسط بدن پس از هر وعده ی غذایی کمک می کند. برگ انجیر مقدار انسولین مورد نیاز بیماران دیابتی که باید به طور منظم انسولین تزریق کنند را کاهش می دهد. فراموش نکنید که زیاده روی در مصرف انجیر می تواند سطح گلوکز خون را در افراد مبتلا به دیابت تحت تاثیر قرار دهد.

 

13. معده و دستگاه گوارش

مقادیر بالای فیبر موجود در انجیر به بهبود هضم غذا کمک کرده و باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شود. گفته می شود که مقادیر بالای فیبر موجود در انجیر به سم زدایی و پاک سازی روده ها کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان کولون یا روده بزرگ را کاهش می دهد.

 

14. یبوست

انجیر یک ملین طبیعی است که به درمان یبوست کمک می کند؛ براساس یک تحقیق در دانشگاه اسکاتنون، ایالات متحده آمریکا مقادیر بالای فیبر موجود در انجیر تازه و خشک به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد. هر شب 2 تا 3 انجیر خشک را در آب بخیسانید و صبح روز بعد با یک قاشق غذا خوری عسل در مخلوط کن بریزید و آن را بخورید تا یبوست درمان شود.

15. هموروئید یا بواسیر

انجیر به دلیل خواص ضد التهابی و ضد اسپاسم که دارد یکی از بهترین روش های خانگی برای درمان هموروئید یا بواسیر می باشد؛ هر شب تعدادی انجیر خشک شده را در آب بخیسانید و صبح آب آن و انجیر ها را بخورید.

16. آلزایمر

مطالعات اولیه بر روی حیوانات نشان می دهد که انجیر به کاهش سیتوکین های التهابی در دوران سالخوردگی کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های نوروژنیک مانند آلزایمر را کاهش می دهد.

17. تقویت سیستم ایمنی بدن

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در انجیر تازه و خشک به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلونزا مفید می باشد. انجیر به مرطوب شدن مخاط دستگاه تنفسی کمک کرده و با دفع خلط ها باعث پیشگیری و درمان آسم می شود. در طب سنتی از انجیر برای درمان گلودرد استفاده می شود، همچنین انجیر یک درمان طبیعی برای لوزه هاست؛ توصیه می شود که تعدادی انجیر را در آب گرم بخیسانید و له کنید تا خمیری به دست آید، این خمیر را بر روی گلو بگذارید تا درد و التهاب ناشی از لوزه را درمان کند.

18. چشم

انجیر به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین A موجود در آن یکی از بهترین میوه ها برای تقویت بینایی و پیشگیری از ابتلا به بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولا است.

19. درمان کم خونی

انجیر حاوی مقادیر قابل توجهی آهن است که به افزایش گلبول های قرمز و هموگلوبین خون کمک کرده و خطر ابتلا به کم خونی یا آنمی را کاهش می دهد.

20. سرطان

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در انجیر به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به انواع سرطان به ویژه سرطان پستان و پوست را از بین می برد.

21. کبد

مطالعات نشان داده که عصاره برگ های انجیر به پاک سازی و سم زدایی کبد کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های کبدی از جمله هپاتیت را کاهش می دهد.

22. بدنسازی

انجیر به دلیل مقادیر بالای قند و کربوهیدرات که دارد به عنوان یکی از بهترین روش ها برای افزایش انرژی بدن در ورزشکاران و بدنسازان محسوب می شود.

23. درمان بی خوابی

در طب سنتی از انجیر برای درمان بی خوابی استفاده می شود؛ انجیر به دلیل مقادیر بالای اسید آمینه تریپتوفان و اسید های چرب امگا 3 که دارد به بهبود خلق و خو و درمان بی خوابی کمک می کند.

عوارض و مضرات انجیر

آلرژی و حساسیت

انجیر در برخی افراد باعث واکنش های آلرژیک و حساسیت می شود.

اسهال

زیاده روی در مصرف انجیر به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد می تواند باعث اسهال شود.

پوسیدگی دندان

انجیر خشک شده دارای قند بالایی است و زیاده روی در مصرف آن خطر پوسیدگی دندان را افزایش می دهد.

طبع انجیر

عکس میوه های درخت انجیر
عکس میوه های درخت انجیر

طبیعت انجیر تازه گرم و تر می باشد. انجیر تازه سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین A، تیامین، ویتامین B6، ویتامین C، ویتامین K، پتاسیم، منیزیم، منگنز، کلسیم، پروتئین و فیبر است.

طبیعت انجیر خشک گرم و تر می باشد. انجیر خشکه سرشار از آنتی اکسیدان ها، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، ویتامین K، پتاسیم، منیزیم، منگنز، کلسیم، مس، آهن، فسفر، روی، اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 و فیبر است.

انجیر خوراکی (به انگلیسی : Common fig) میوه درخت فیکوس (Ficus carica) و از سرده انجیر هاست. انجیر میوه ی بومی آسیای غربی و خاورمیانه بوده و در آب و هوای معتدل در سراسر جهان رشد می کند.

طرز استفاده از انجیر تازه و خشک

انجیر تازه و خشک شده را برای تهیه مربا، کیک، پودینگ، اسموتی، انواع معجون و سالاد میوه استفاده می کنند.

برگ های انجیر دارای عطر و بوی خوبی هستند و آن ها را برای تهیه چای و دمنوش استفاده می کنند.

همه چیز درباره انجیر

  1. درخت انجیر گل ندارد، گل ها در واقع درون میوه ی آن قرار دارند
  2. خوردن نصف فنجان انجیر تازه یا خشک مواد غذایی بیشتری از نصف فنجان شیر دارد
  3. انجیر به عنوان یکی از اصلی ترین و بهترین مواد غذایی برای ورزشکاران در سال های ابتدایی المپیک استفاده می شد
  4. درخت انجیر وحشی تا 100 سال عمر می کند و می تواند بیشتر از 30 متر رشد کند

ارزش غذایی انجیر (100 گرم تازه)

  • کالری : 74
  • چربی : 0.3 گرم
  • کربوهیدرات : 19 گرم
  • پروتئین : 0.7 گرم
  • فیبر : 3 گرم
  • قند : 16.2 گرم

ارزش غذایی انجیر (100 گرم خشک)

  • کالری : 249
  • چربی : 0.9 گرم
  • کربوهیدرات : 63.9 گرم
  • پروتئین : 3.3 گرم
  • فیبر : 9.8 گرم
توسط |۱۳۹۷-۱۲-۲۲ ۰۱:۲۱:۵۸ +۰۰:۰۰۲۲ام اسفند, ۱۳۹۷|پوست مو زیبایی, صنایع غذایی, طب سنتی|بدون دیدگاه

درباره نویسنده:

دیدگاه خود را بنویسید